VETŐMAG

A minőségi termék előállítása a vetőmag kiválasztásával kezdődik. Cégünk az Egyesült Államokból szerezi be a hibrid, GMO-mentes, azaz garantáltan genetikailag nem módosított vetőmagot.

            

TERMŐFÖLD

A 46. északi szélességi fok, ahol a termelő területeink fekszenek, kifejezetten az ún. „kukorica övezethez” tartozik. Ez azt jelenti, hogy itt a legideálisabbak a feltételek éghajlati és talajviszony szempontból a popcorn kukorica termesztéséhez. A popcorn termeléshez rendelkezésre áll több száz hektár családi tulajdonú kiváló minőségű szántóföld, illetve évek óta integrálunk gazdákat, ezáltal termelő kapacitásunk tovább bővíthető. A termőföldek nagy része öntözött terület, így nincs az időjárás viszontagságainak kitéve.

 

GÉPPARK + TECHNOLÓGIA

A minőségbiztosítási rendszer és nyomon követés a vetőmag előállítástól egészen a termékeink csomagolásáig garantálja a tökéletes minőséget, a tökéletes terméket. A saját gépeinkkel betakarított termést a legkorszerűbb irányítás technikájú tárolókban raktározzuk, szárítjuk és tisztítjuk. A növényvédelmi eljárásunknak köszönhetően toxin mentes. A Heid Delta tisztítósorunk 99%-os tisztaságú terméket biztosít vásárlóink számára. A technológiánkat és a gépparkot folyamatosan fejlesztjük, bővítjük részben saját, részben pályázati forrásból.

    

ÉLELMISZERBIZTONSÁG

A legmagasabb HACCP és IFS Food minősítéssel rendelkezünk, amely a megfelelő gyártási, forgalmazási és higiéniai gyakorlatra alapozott teljes körű minőségbiztosítási rendszer. A Global GAP legmagasabb mezőgazdasági és élelmiszeripari tanusítvány megszerzése jelenleg folyamatban van. Mindemellett teljesen nyitottak vagyunk a vevői igényeknek megfelelő minőségbiztosítási rendszerek kiépítésére. Az alábbi élelmiszerbiztonsági vizsgálatokat végezzük el:

  • Mikrobiológiai: szalmonella, E. coli, egyéb.
  • Mikotoxin: aflatoxin, ochratoxin és fumonisin, egyéb.
  • Nehézfém: kadmium, ólom és higany.
  • Peszticidek: szerves klór és szerves foszfor.
  • GMO: Fragment 35S és T-NOS.

 

 

GMO-MENTES TERMÉKEINK

 

TÍPUS

A kipattant szem lehet gomba alakú (mushroom) és pillangó formájú (butterfly).

     

PATTOGÁSI INDEX

Megmutatja, hogy 1 m3 térfogaton mennyi kukoricamag pattog ki, melyet a Cretors-féle MWVT (Metric Weight Volume Test) mér.  Ez alapján az RN27-Crookham fajtájú pillangó formájú termékünk a legutóbbi teszten elérte a világszínvonalú 50% pattogási indexet.

MÉRET (K/10)

Magok száma / 10 gramm.

NEDVESSÉG TARTALOM

A mag belsejében lévő nedvesség és a mag súlyának %-os aránya.

KISZERELÉS

Jellemzően 10 kg-os és 22,68 kg-os papírzsákban, illetve 1 tonnás bigbag zsákokban, de igény szerint más mennyiségű kiszerelésben is tudunk csomagolni popcorn kukoricát.

TÁROLÁSI ÚTMUTATÓ ÉRTÉKESÍTÉS UTÁN

Tartsa a terméket száraz, hűvös és tiszta helyen. A hőmérsékletnek 18 fok alatt kell maradnia. Ne tegye a zsákokat a padlóra, ne érintkezzen a falakkal és a mennyezettel. Rendszeresen szellőztesse a helyiséget. Tartsa távol kémiai szennyeződésektől, illetve a tároló hely rovaroktól és rágcsálóktól legyen mentes.